Contactgegevens

Stichting Ophovenerhof
Molenweg 57
6133XM Sittard
info@ophovenerhof.nl
046-4519711

Kern activiteiten

Kinderboerderij

Op onze kinderboerderij kunnen kinderen kennismaken met de schapen, de geiten, de kippen en de ezels.  Op de dierenwei is een konijnenburcht gerealiseerd waar de konijnen rondlopen en waar kinderen een kijkje mogen nemen om de konijnen van dichtbij te bekijken. Ook zijn er cavia´s  aanwezig op de kinderboerderij. De kinderboerderij wordt onderhouden door de deelnemers op de zorgboerderij. Zij geven de dieren eten en maken hun hokken en stallen schoon. Binnen deze activiteit  verzorgen wij dagelijks onze dieren.

kinderb_01  kinderb_02

Wij geven ze voer, schoon water, houden de stallen en weilanden schoon en alles wat nog meer bij de verzorging van de dieren komt kijken. Groepen kinderen kunnen ook ontvangen worden op andere openingstijden, uiteraard nadat u met ons hierover overleg heeft gehad.

Groente en fruit tuin 

In de moestuin wordt op milieuvriendelijke wijze groente geteeld. De deelnemers van de tuingroep voeren alle werkzaamheden zelf uit. Hierbij valt te denken aan zaaien, verspenen, planten, onkruid wieden, oogsten et cetera.

tuin_01       tuin_02

Er is een gevarieerd aanbod aan groenten zoals sla, komkommer, tomaten, kool, prei, kruiden, aardappelen en verschillende soorten bonen. Net als onze andere producten wordt ook onze groenten in de winkel verkocht. Naast groenten hebben wij ook verschillende soorten klein fruit in onze tuin zoals frambozen, bramen, kruisbessen, aardbeien, appels, peren et cetera. Dit fruit wordt ook verkocht in onze winkel of gebruikt in de productverwerking en in het bakhuis.

Productverwerking

image[16]    image[17]

Bij de activiteit productverwerking worden producten uit de tuin ingemaakt. Van het fruit wordt jam, siroop en gelei gemaakt. Rode bieten, augurken worden zoet zuur ingemaakt. Van de appels maken we appelmoes en appelsap. Ook maken we kruisbessen in voor op de vlaai die we vervolgens zelf bakken in het bakhuis. Verder snijden we soepgroente,snijbonen en wok-groenten voor de verkoop.

Bakkerij

bakkerij_01 bakkerij_02

Dagelijks wordt er op een ambachtelijke manier gebakken in het bakhuis. Sinds een paar jaar werd dit nog op traditionele wijze in de steenoven gebakken. Om de kwaliteit van onze producten te verbeteren hebben we nu een elektrische oven. Dit gaat prima en onze producten worden alleen maar lekkerder!

Het is mogelijk om bak producten te bestellen. Alle bak producten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel. Producten kunnen besteld worden in de winkel, telefonisch: 06-13772851 of per mail: info@ophovenerhof.nl.

Onderhoud

foto (1)

Binnen deze activiteit onderhouden wij het terrein en de gebouwen. Wij maaien, snoeien, vervangen en plaatsen afrastering en doen eenvoudige onderhoudswerkzaamheden aan de gebouwen. In samenwerking met de Gemeente Sittard-Geleen houden wij een gedeelte van het beekdal afvalvrij.

Huishouden

De huishoudploeg zorgt ervoor dat de boerderij schoon en netjes is. Dit houdt onder andere in dat we koffie en thee zetten, afwassen, dweilen, toiletten en kleedlokalen poetsen, wasjes draaien, was vouwen et cetera. Ook de verzorging en catering van het terras is onze taak. Wij zorgen ervoor dat onze gasten vriendelijk worden bediend.

Huish_02